Katalysator

Zoek hier naar een tweedehands katalysator voor uw auto

Lees meer »

Onderdeel niet gevonden?

Wij helpen u graag bij het vinden van het gewenste onderdeel. Neem contact met ons op en wij gaan vrijblijvend voor u op zoek.

Aanvraag plaatsen

Wat is een katalysator?

De katalysator bevindt zich voor het uitlaatsysteem van de auto. De katalysator zorgt ervoor dat schadelijke stoffen worden omgezet in stoffen die niet schadelijk zijn, zoals waterdamp, stikstof en koolstofdioxide. Dit gebeurt door middel van een chemische reactie die ontstaat wanneer de edelmetalen in de katalysator in aanraking komen met de schadelijke stoffen. Nadat de schadelijke stoffen gezuiverd zijn komen deze er via de uitlaat uit.

Katalysator kapot

Als de katalysator van een auto kapot is zal er een lampje gaan branden op het dashboard. Ook kan het lijken dat de motor minder vermogen heeft. Soms is er ook een rammelend geluid te horen. Een defecte katalysator wordt een veel gevallen veroorzaakt door een verkeerd afgestelde motor. Verstopping van de katalysator komt ook veel voor.

Katalysator vervangen - tweedehands katalysator kopen

Een kapotte katalysator moet zo snel mogelijk vervangen worden om te voorkomen dat de auto steeds meer vermogen verliest. De kosten voor het vervangen van de katalysator is afhankelijk van de auto. Bij sommige auto's zal namelijk een gedeelte van de uitlaat eerst gedemonteerd moeten worden. U kunt de kosten wat drukken door te kiezen voor een tweedehands katalysator. Voor katalysatoren en andere tweedehands onderdelen kunt u bij TotalParts terecht. Hier vindt u onderdelen van verschillende autodemontagebedrijven, zodat u slechts één site nodig heeft voor al uw tweedehands auto onderdelen. U vindt hier onder andere tweedehands katalysatoren voor Volkswagen, BMW, Audi, Ford, Fiat en andere merken. Kunt u uw gewenste onderdeel niet vinden? Vul dan vrijblijvend het aanvraagformulier in. Als het betrefde onderdeel beschikbaar is zal de aanbieder direct contact met u opnemen.