Corona / COVID-19

Door uitgebreide voorzorgsmaatregelen zijn wij prima in staat u van dienst te blijven. Onze bedrijven zijn allemaal open en verwerken uw orders dagelijks.

Motorblok

Zoek hier naar tweedehands motorblokken

Op zoek naar een tweedehands motorblok voor uw auto? Op deze pagina vindt u tweedehands motorblokken voor verschillende merken, waaronder Peugeot, Volkswagen, Citroën, Mazda, Suzuki en meer. Selecteer links uw merk en model om direct een passend motorblok voor uw auto te vinden.

Lees meer »

Geef in de zoekbalk hierboven een omschrijving van het onderdeel dat je zoekt. Je kunt links ook een merk en model selecteren (druk op 'Meer' als je merk er niet tussen staat), en het soort onderdeel dat je zoekt.

Onderdeel niet gevonden?

Wij helpen u graag bij het vinden van het gewenste onderdeel. Neem contact met ons op en wij gaan vrijblijvend voor u op zoek.

Aanvraag plaatsen

Wat is een motorblok?

Het motorblok, vaak ook cilinderblok genoemd, is een belangrijk onderdeel in de motor van de auto. De meeste motorblokken zijn van aluminium legering, hoewel oudere auto's soms ijzeren motorblokken hebben. Cilinders staan centraal in het motorblok, afgedekt met een cilinderkop. Het motorblok is verantwoordelijk voor verschillende functies, zoals het koelen van hete delen van de motor door water door de radiator te pompen en het in plaats houden van verschillende cilinders en zuigers die ervoor zorgen dat de motor soepel loopt.

Kapot motorblok - scheuren en lekkage

Als het motorblok kapot is, betekent dat ook dat de auto het niet meer doet. Het motorblok zal moeten worden vervangen voordat de auto weer de weg op kan. Een motorblok kan kapot gaan als de motor oververhit raakt en scheurt. Soms kan koelvloeistof en olie uit de motor lekken wanneer er een scheur bestaat. In sommige gevallen mengen de koelvloeistof en olie met elkaar, wat verschillende problemen in de motor veroorzaakt. Wanneer u merkt of vermoedt dat het motorblok gescheurd is, kunt u het beste direct de auto laten nakijken door een monteur.

Motorblok vervangen met een tweedehands onderdeel

Wanneer het motorblok is gescheurd betekent dit meestal dat dit zal moeten worden vervangen. In sommige gevallen is revisie van het motorblok mogelijk, maar door hoge arbeidsuren kunnen de kosten flink oplopen. Het motorblok vervangen met een tweedehands onderdeel is vaak een betaalbare optie. TotalParts biedt een grote selectie complete gebruikte motorblokken voor verschillende merken. Alle tweedehands motorblokken die u hier vindt kunnen direct bij de leverancier besteld worden. Selecteer links uw merk en model om tweedehands motorblokken voor uw auto te bekijken.

Bekijk tweedehands motorblokken per merk:

- Tweedehands motorblok voor Alfa Romeo
- Tweedehands motorblok voor Audi
- Tweedehands motorblok voor BMW
- Tweedehands motorblok voor Citroën
- Tweedehands motorblok voor Fiat
- Tweedehands motorblok voor Ford
- Tweedehands motorblok voor Honda
- Tweedehands motorblok voor Hyundai
- Tweedehands motorblok voor Kia
- Tweedehands motorblok voor Mazda
- Tweedehands motorblok voor Mitsubishi
- Tweedehands motorblok voor Opel
- Tweedehands motorblok voor Peugeot
- Tweedehands motorblok voor Saab
- Tweedehands motorblok voor Seat
- Tweedehands motorblok voor Suzuki
- Tweedehands motorblok voor Volkswagen
- Tweedehands motorblok voor Volvo